Skip to main content

De National Hockey League (NHL®) organiseert dit jaar zijn belangrijkste Europese esports evenement – The NHL GWC European Championship – op het GG22 Dream Hack Sports Festival.  Het NHL® Gaming World Championship™, dat al aan zijn vijfde seizoen toe is, wordt georganiseerd door de beste EA SPORTS™ NHL® 22-spelers ter wereld, die strijden om de kampioenstrofee, het prijzengeld en het ultieme recht om op te scheppen in de wereld van Chel.

GWC 2019 Finalists

Gamers krijgen de kans om de Console Finals door te spelen op een van de vier consoles — Xbox One, Xbox Series X, PlayStation 4 of PlayStation 5.

Dit seizoen hebben spelers de mogelijkheid om deel te nemen aan regionale Europese kwalificatietoernooien waarmee ze de wachtrij voor de Online Open Play kunnen omzeilen en rechtstreeks naar de EU Console Final kunnen gaan. Pre-tournament Qualifier-wedstrijden vinden online plaats tijdens opeenvolgende weekenden: 19-20 maart voor de regio’s Finland, Noorwegen/Denemarken en Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland en 26-27 maart voor Tsjechië/Slowakije, Zweden en het Verenigd Koninkrijk/Ierland.

Het Europees kampioenschap is een knock-outgevecht tussen de winnaar en de runner up van elk van de Europese Consolefinales (8 spelers in totaal) waar het één tegen één wordt gespeeld, de beste van de drie reeksen wint en de verliezer is rechtstreeks uitgeschakeld.

Zal Erik ‘ENCEKI’ Tammenpää (Finland) zijn titel als de 2022 NHL GWC European Champion behouden of zal een van de qualifiers de trofee en het prijzengeld mee naar huis nemen?

Volg ons live bij GG22 DreamHack Sports om het te weten te komen op 4 en 5 juni in MECC Maastricht.

Pressheader GG22

Over DreamHack Sport Games
DreamHack Sports Games (DHSG) is waar traditionele sporten esports ontmoeten. Als toonaangevend esports bedrijf voor sportgames organiseert DHSG esports competities en toernooien samen met traditionele sport IP-rechthebbenden. Het heeft op unieke wijze de sport gaming community in kaart gebracht en high impact media sport games formats gecreëerd, waardoor ze meer dan 15 EA SPORTS FIFA seizoenen wereldwijd kunnen organiseren – ‘s werelds grootste EA SPORTS FIFA evenement – evenals de NHL Gaming World Championship™; en golf’s eerste esport tour, de European eTour, in samenwerking met European Tour en Topgolf Entertainment Group. DHSG, opgericht als onderdeel van DreamHack, zijn wereldwijde esports en gaming lifestyle festival organisatoren die esports kennis combineren met een erfenis van het produceren van enkele van de grootste esports evenementen over de hele wereld. Sinds 2019 is DreamHack Sports Games een onafhankelijk bedrijf dat deel uitmaakt van Modern Times Groups AB, de toonaangevende internationale digitale entertainmentgroep, die ook eigenaar is van de esports-merken ESL en DreamHack. Meer informatie is beschikbaar op dhsg.com

Over de Eredivisie CV
De KPN eDivisie is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met de 18 Eredivisieclubs, EA SPORTS™ en DreamHack Sports Games. De KPN eDivisie is onderdeel van EA SPORTS FIFA Global Series. Esports spelers van de achttien eredivisieclubs strijden binnen de KPN eDivisie om de kampioenstitel in de EA SPORTS FIFA 22 game en €50.000 aan prijzengeld. Voor de Eredivisie en de Eredivisie-teams is de KPN eDivisie een innovatief platform om jongeren te bereiken en de betrokkenheid van bestaande fans bij hun team te vergroten. De KPN eDivisie wordt mede mogelijk gemaakt door DreamHack Sports Games en KPN. Voor meer informatie: edivisie.nl.

Over MECC Maastricht
Al meer dan 30 jaar is MECC Maastricht dé beurs-, evenementen- en congreslocatie van de Euregio. MECC Maastricht gaat letterlijk en figuurlijk ‘over grenzen’ om het succes van haar klanten en de ultieme beleving voor bezoekers te waarborgen. Het team van professionals van MECC is altijd grensverleggend bezig om verwachtingen te overtreffen. In combinatie met de centrale ligging in Europa, en met België en Duitsland op een steenworp afstand, biedt MECC Maastricht unieke, grensoverschrijdende mogelijkheden.

GG22 wordt gehouden op 4 en 5 juni 2022 in MECC Maastricht.
De samenwerking tussen DreamHack Sports Games, MECC Maastricht en Eredivisie CV staat garant voor een topsport gaming ervaring, ondersteund door zowel Eredivisie CV als KPN eDivisie. GG22 wordt de plek waar de sport- en gaming community elkaar ontmoeten en waar de gaming lifestyle tot leven komt.