Skip to main content

Naast de KPN eDivisie finales en het Johan Cruyff court is ook straatvoetbal een belangrijk onderdeel van het voetbalterrein op GG22. Op 4 en 5 juni organiseert onze partner Panna Knock Out een spectaculair straatvoetbaltoernooi. De winnaars van beide dagen plaatsen zich zelfs voor het Nederlands Kampioenschap 2022. Het toernooi zal gespeeld worden in onze 4 nieuwe categorieën; U12, U15, 16+ en een Dames. Daarnaast zullen er shows en meet & greets zijn met niemand minder dan wereldtoppers Nasser el Jackson en Easy Man.

Panna Knock Out

De Panna Knock Out zal onderdeel zijn van de Football Area waar ook de KPN eDivisie Finals gespeeld zullen worden en waar zelfs een compleet Cruyff Court van de Johan Cruyff Foundation te vinden is.  Dit wil je niet missen!

Tijdens GG22 komen vele werelden samen. Het festival staat in het teken van esports op het hoogste niveau, fair play en vooral lekker gamen met vrienden. Het is een uniek evenement met verschillende sport- en game-activiteiten die allemaal in het teken staan van respectvolle interactie met teamgenoten, tegenstanders en andere bezoekers. GG22 wil bezoekers van jong tot oud een onvergetelijke ervaring bezorgen door hen de ultieme gaming- en festivalervaring te bieden.

Pressheader GG22

Over DreamHack Sport Games
DreamHack Sports Games (DHSG) is waar traditionele sporten esports ontmoeten. Als toonaangevend esports bedrijf voor sportgames organiseert DHSG esports competities en toernooien samen met traditionele sport IP-rechthebbenden. Het heeft op unieke wijze de sport gaming community in kaart gebracht en high impact media sport games formats gecreëerd, waardoor ze meer dan 15 EA SPORTS FIFA seizoenen wereldwijd kunnen organiseren – ‘s werelds grootste EA SPORTS FIFA evenement – evenals de NHL Gaming World Championship™; en golf’s eerste esport tour, de European eTour, in samenwerking met European Tour en Topgolf Entertainment Group. DHSG, opgericht als onderdeel van DreamHack, zijn wereldwijde esports en gaming lifestyle festival organisatoren die esports kennis combineren met een erfenis van het produceren van enkele van de grootste esports evenementen over de hele wereld. Sinds 2019 is DreamHack Sports Games een onafhankelijk bedrijf dat deel uitmaakt van Modern Times Groups AB, de toonaangevende internationale digitale entertainmentgroep, die ook eigenaar is van de esports-merken ESL en DreamHack. Meer informatie is beschikbaar op dhsg.com

Over de Eredivisie CV
De KPN eDivisie is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met de 18 Eredivisieclubs, EA SPORTS™ en DreamHack Sports Games. De KPN eDivisie is onderdeel van EA SPORTS FIFA Global Series. Esports spelers van de achttien eredivisieclubs strijden binnen de KPN eDivisie om de kampioenstitel in de EA SPORTS FIFA 22 game en €50.000 aan prijzengeld. Voor de Eredivisie en de Eredivisie-teams is de KPN eDivisie een innovatief platform om jongeren te bereiken en de betrokkenheid van bestaande fans bij hun team te vergroten. De KPN eDivisie wordt mede mogelijk gemaakt door DreamHack Sports Games en KPN. Voor meer informatie: edivisie.nl.

Over MECC Maastricht
Al meer dan 30 jaar is MECC Maastricht dé beurs-, evenementen- en congreslocatie van de Euregio. MECC Maastricht gaat letterlijk en figuurlijk ‘over grenzen’ om het succes van haar klanten en de ultieme beleving voor bezoekers te waarborgen. Het team van professionals van MECC is altijd grensverleggend bezig om verwachtingen te overtreffen. In combinatie met de centrale ligging in Europa, en met België en Duitsland op een steenworp afstand, biedt MECC Maastricht unieke, grensoverschrijdende mogelijkheden.

GG22 wordt gehouden op 4 en 5 juni 2022 in MECC Maastricht.
De samenwerking tussen DreamHack Sports Games, MECC Maastricht en Eredivisie CV staat garant voor een topsport gaming ervaring, ondersteund door zowel Eredivisie CV als KPN eDivisie. GG22 wordt de plek waar de sport- en gaming community elkaar ontmoeten en waar de gaming lifestyle tot leven komt.