Skip to main content

Eredivisie CV, DreamHack Sports Games en MECC Maastricht presenteren GG DreamHack Sports, kortweg GG22, tijdens het Pinksterweekend, 4 en 5 juni 2022 in MECC Maastricht. GG22 brengt sport- en gamefans samen in een dynamische festivalomgeving vol entertainment en sport gaming activiteiten. GG22 wordt het grootste sport gaming festival in Europa met de KPN eDivisie Finale als eerste bevestigde esports competitie en meer premium sport gaming competities die in de nabije toekomst worden aangekondigd.

GG22 biedt sport- & gamingfans en -liefhebbers de kans om de beste professionele esporters het tegen elkaar op te zien nemen en hun online game-ervaring te vertalen naar een fysiek evenement boordevol activiteiten. Verder kunnen aanwezigen hun vaardigheden laten zien in hun favoriete sportgames, verschillende games uitproberen, hun helden ontmoeten, nieuwe producten ervaren en nieuwe vrienden maken.

Naast de KPN eDivisie Finale biedt GG22 een programma met een breed scala aan belangrijke esportswedstrijden, zoals racen, golf en extreme sporten. Op het programma staan ook live entertainment op het podium, een Eredivisie Zone, een Expo Area, de mogelijkheid om deel te nemen aan een LAN-party en aanwezigen kunnen actief gamen en sporten in de Active Gaming Zone.

GG22 draait om de beste esporters die het tegen elkaar opnemen, fair play en chillen en gamen met je vrienden. Tegen de achtergrond van een festivalomgeving biedt het evenement een verscheidenheid aan wereldklasse en grass roots (e)sports en gamingactiviteiten met als doel een onvergetelijke ervaring te creëren voor bezoekers van alle leeftijden.

Het evenement wordt mogelijk gemaakt door de sports gaming kennis en ervaring van DreamHack Sports Games, de multifunctionele locatie MECC Maastricht, de bekendheid en ervaring van de KPN eDivisie en het aanbod van gevierde topatleten, influencers en creators.

Roger Lodewick, CEO DreamHack Sports Games zegt: “Sports gaming wordt steeds populairder. Aangezien DreamHack Sports Games zich uitsluitend richt op het transformeren van traditionele sporten [IP’s] naar esports, is het creëren en organiseren van een esports en gaming festival specifiek gericht op sport en sport gaming een natuurlijke stap voor ons bedrijf. We willen zowel de sportwereld als de sport gaming wereld samenbrengen, waarbij we de massale fanbase van de traditionele sporten kruisbestuiven met de beweeglijke en jonge demografie van sport gamers.

Samen met onze lange termijn partner Eredivisie en het geweldige, pas gerenoveerde MECC Maastricht, voorzien we dat GG DreamHack Sports een benchmark wordt voor alle sport gaming festivals over de hele wereld.”

Pressheader GG22

Over DreamHack Sport Games
DreamHack Sports Games (DHSG) is waar traditionele sporten esports ontmoeten. Als toonaangevend esports-bedrijf voor sportgames organiseert DHSG esports-leagues en -toernooien samen met houders van IP-rechten voor traditionele sporten. Het heeft de sportgaminggemeenschap op unieke wijze in kaart gebracht en formats voor mediasportgames met een grote impact gecreëerd, waardoor ze wereldwijd meer dan 15 EA SPORTS FIFA-seizoenen hebben kunnen organiseren – ‘s werelds grootste EA SPORTS FIFA-evenement – evenals het NHL Gaming World Championship™; en de eerste esports-tour van golf, de European eTour, in samenwerking met de European Tour en Topgolf Entertainment Group. DHSG, opgericht als onderdeel van DreamHack, zijn wereldwijde esports en gaming lifestyle festival organisatoren die esports kennis combineren met een erfenis van het produceren van enkele van de grootste esports evenementen over de hele wereld. Vanaf 2019 is DreamHack Sports Games een onafhankelijk bedrijf dat deel uitmaakt van Modern Times Groups AB, de toonaangevende internationale digitale entertainmentgroep, die ook eigenaar is van de esports-merken ESL en DreamHack. Meer informatie is beschikbaar op dhsg.com

Over de Eredivisie CV
De KPN eDivisie is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met de 18 Eredivisieclubs, EA SPORTS™ en DreamHack Sports Games. De KPN eDivisie is onderdeel van EA SPORTS FIFA Global Series. Esports spelers van de achttien eredivisieclubs strijden binnen de KPN eDivisie om de kampioenstitel in de EA SPORTS FIFA 22 game en €50.000 aan prijzengeld. Voor de Eredivisie en de Eredivisieteams is de KPN eDivisie een innovatief platform om jongeren te bereiken en de betrokkenheid van bestaande fans bij hun team te vergroten. De KPN eDivisie wordt mede mogelijk gemaakt door DreamHack Sports Games en KPN. Voor meer informatie: edivisie.nl.

Over MECC Maastricht
Al meer dan 30 jaar is MECC Maastricht de toonaangevende beurs-, evenementen- en congreslocatie in de Euregio. MECC Maastricht gaat letterlijk en figuurlijk ‘over grenzen’ om het succes van haar klanten en de ultieme beleving voor bezoekers te waarborgen. Het team van professionals van MECC verlegt altijd de grenzen om verwachtingen te overtreffen. In combinatie met de centrale ligging in Europa, en met België en Duitsland op een steenworp afstand, biedt MECC Maastricht unieke, grensoverschrijdende mogelijkheden.

GG22 wordt gehouden op 4 en 5 juni 2022 in MECC Maastricht.
De samenwerking tussen DreamHack Sports Games, MECC Maastricht en Eredivisie CV staat garant voor een topsport gaming ervaring, ondersteund door zowel Eredivisie CV als KPN eDivisie. GG22 wordt de plek waar de sport- en gaming community elkaar ontmoeten en waar de gaming lifestyle tot leven komt.